perjantai 24. toukokuuta 2013

Estetreenit Winskillä

Heippa! Tänään tuleekin pitkästä aikaa kunnon treenipostausta, kun sitä ehdin ihan ajallaan kirjoittaakin! Tulin justiinsa äsken tallilta kotiin ja käytiin ekat ulkoestetreenit hyppäämässä Kimmon kentällä Winskin kanssa. Nappasin Lauran mukaan ja käytiinkin Mäkkärissä ensin syömässä ja sitten suunnattiin tallille laittamaan heppa kuntoon ja suunta kohti Kimmoskia. Kaikista kuvista siis suurkiitos Larppaselleni, joka kipeänä lähti meikäläisen mukaan kuvailemaan <3!

Verkkailtiin alkuun maneesissa, koska hevosia oltiin pian ottamassa sisään joten oltaisiin oltu hieman tiellä kentällä. Elina siis oli tulossa pitämään meille ns. "estevalmennusta". Minullahan ei ole ketään "virallista" valmentajaa, joten Elina valmentaa meitä Winskin kanssa, koska hänellä on hirmuisen paljon kokemusta, tuntee minut ja tuntee hevosen, ja näin ollen on helppo meitä treenata. Elinalla on tosi hyvä tapa opettaa, hän uskaltaa komentaa mua ihan kunnolla ja varmasti saan kuulla jos en jotain tee niinkuin pitäisi, mutta silti Elina tietää kuinka paljon voi minulta vaatia eikä sitten laita tekemään mitään sellaista, mitä en osaa tai mihin en kykene.


Mutta siis, alkuverkassa en ratsastanut Winskiä tarpeeksi hyvin pohkeesta eteen ja se näkyi heti kun Elina tuli maneesiin ja alettiin hyppäämään. Tultiin pääty-ympyrällä pientä ristikkoa ravissa ja ravi oli ihan minimaalista, ponnetonta ja energiatonta ja Winskille oli ihan hankalaa päästä siitä polvenkorkuisesta ristikosta yli.. Otinkin sitten aina ristikon jälkeen reippaasti laukkaa eteenpäin ja näin W sitten heräilikin jo hieman ja hypyt parani. Itselläni oli homma jotenkin hukassa kun en paikkoihin osunut ollenkaan ja sitten tuli sellaisia kauheita roiskauksia, että jäin kauheasti suuhun kiinni ja jälkeen hypyssä. Huoh, ei tuntunut kivalta ei ja ponia kävi sääliksi.

Toisena estetehtävänä hypättiin ensin samainen ristikko (nostettuna pystyksi) ja sen jälkeen kaaren kautta muurille. Tähän lisättiin loppuun vielä kaarteen kautta portti ja nuo tehtävät onnistuivat ihan ok. Winski ainakin kääntyi kunnolla, maassa oli nimittäin tositosi pelottava lankakerä jota piti aivan kauheasti pelätä, mutta ainakin poni kääntyi jos ei muuta! :D Samaa tultiin vielä toiseen suuntaan, mutta eipä siinäkään tainnut mitään kummempaa olla, lankakerä osoittautui tähän suuntaan vielä pelottavammaksi, jonka takia hypättiin muuriokseri vähän turhan vinoon, mutta hieno heppa pelastaa! 


Alkuverkan jälkeen siirryttiin ulos hyppäämään suoraan rataa. Eli tehtiin vähän kuin samanlainen kisatilanne kuin sunnuntaina tulee Vurrin kisoissa olemaan, maneesissa verkka ja ulkona vaan radalle. Söhersin tollasen supermakean ratapiirroksenkin tuohon alas, koittakaa saada siitä selvää! :D Siinä siis hyppy lähtee tavallaan siltä puolelta millä numero on..


Eli, ekana pieni pysty, jossa pelottavat, valkoiset ja suuret johteet. Siinä ei ollut mitään ongelmaa kun ratsastin vaan estettä kohden niin, että ollaan menossa siitä yli. Siitä sitten kaarre vasemmalle tuolle vihreälle pystylle, jonka jälkeen kääntyminen oikealle. Tässä pystyssä oli alla valkoinen porttikin, mutta hieno W ei edes kytännyt sitä. Oikealle Winnie kääntyi yllättävän hyvin ja seuraava okseri (punainen nro3.) tulikin hiema yllättäen. Yli mentiin, pieni pidäte ja siniselle portille. Jäin ehkä liikaakin himmaamaan kun paikka ei meinannut osua sitten ollenkaan, ja taas Winski pelasti.. 

Miksi oi miksi mä en osaa myödätä yhtään?


Portin jälkeen raviin siirtyminen ja ravissa tuolle upealle banketille :D (eli tuo ruskea sötty vas. reunassa numerolla 5.) Vauhtia otin ehkä hieman liikaakin pois ja minikavaletin yli mentiin käynnissä ottaen se puomi mukaan.. Matka jatkui laukassa sarjalle, josta taidettiin napata puomi mukaan kun himmasin taas liikaa enkä sitten antanut tarpeeksi ohjaa. Siitä sitten taas tuo vihreä pysty jonka jälkeen taas okserille. Olin jo varautunut kääntymään samalla tavalla kuin aiemminkin, mutta kappas vaan kun eihän se hevo kääntynytkään vaan heitettiin kaunis mutka kulman kautta. Okserille tultiin hippasen lähelle, tuuppasin sen jälkeen liikaa eteen ja heppa vaihteeksi pelasti, eikä ottanut puomia sarjalta, vaikka olisi voinutkin.. 


Aina on hallinta...?

Sitten raviin, banketti uudelleen ja tällä kertaa paremmin, sininen pysty ja vasemmalle vielä vesimatto. (Sininen pysty nro 12.) Vesimattoa W hieman tuijotti, muttei epäröinyt joten siitä hyvin yli. Rata oli kokonaisuudessaan hieman hutaistu, mutta ei kuitenkaan mitään kamalia virheitä tehty kumpikaan. Tultiin vielä uudestaan samalla tavalla, mutta jätettiin kolme ekaa hyppyä kokonaan pois. Toka rata meni jo paremmin, paikat löytyi huomattavasti helpommin ja olin hypyissäkin paremmin mukana. Ainut missä mokasin itse, oli taas se linja okserilta sarjalle, kun päästin Winskin menemään liian kovaa --> puomi matkaan. Uudestaan, itse ratsastin paremmin, hyvän linjan ja taas b-osalta puomi. Tähän syyksi se, että W ilmeisesti keksi päädyssä jotain niin pelottavaa, että "unohti" hypätä sen b-osan ja siksi tiputti.


Lopuksi vielä mentiin bankettia molempiin suuntiin laukassa ja ai vitsit miten kivaa se oli kun sen idean hoksasi! W oli ihanan rento ja tykkäsi selvästi itsekin mennä vähän jotain erilaista. Loppuverkat tehtiinkin ihan kunnolla sileellä ja ai että miten hyvä se hevonen taas oli! Winskillä on jotain kausia, millon se menee hyvin pitkän aikaa ja sitten taas huonoja, jolloin ei mikään onnistu. Nyt on selvästi loistava draivi päällä ja ihan superhyvin mielin odotann kyllä sunnuntain kisoja!Treeneistä vielä sen verran, että itse ratsastin nyt juuri niinkuin mun pitää sunnuntainakin ratsastaa; kunnolla eteen ja koko ajan vaan eteenpäin. Radalla ei ole mitään vaikeuksia kun muistan oikeasti olla itse menossa kunnolla eteenpäin enkä jää yhtään himmailemaan tai jarruttelemaan. Mennään siis ylihuomenna Vurrin alue-estekisoihin, joissa hypätään alueluokka 80cm (ei viititä yhden luokan takia mennä ja näkeepä ekalla radalla miten W käyttäytyy ja mitä kattelee --> sen takia myös tuo kasikymppi) sekä se Power Cupin aluekarsintaluokka 90cm. Vähän jännittää, mutta luotto hevoseen ja suunta eteenpäin niin hyvin se menee. (Toivottavasti..)14 kommenttia

 1. toi hyvä kausi huono kausi kuulostaa niin tutulle! :D

  VastaaPoista
 2. Okei se riehuu jo ja ette uskokkaa mitä se uhkas jos kukaan ei kommentoi

  VastaaPoista
 3. Kaikki siis kommaa tai se uhkas ettei kirjota enää yhtää treenipostausta !!

  VastaaPoista
 4. Ootte tosi kiva pari Winskin kans:) Ja mie ainaskin näitä luen vaikken aina kommentoi!:) Olis kätevä jos laittaisit sen jutun että voi painaa " Luin " nappia!:)

  VastaaPoista
 5. Tee näitä treenipostauksia enemmän! Hyvä postaus tääki oli ;)

  VastaaPoista
 6. Treeni postaukset on PARHAITA! Näitä jos saisi lisää. Ja tuo tehtävän selostus on iso plussa :)

  VastaaPoista
 7. Nää on parhaita ehkä sun postauksista ;) videoiden ja kisapostausten jälkeen!

  VastaaPoista
 8. nämä treenipostaukset ovat todella mukavia, ja on kiva että laitat nuita ratapiirroksiaki, niistä saa hyviä harjoitus ideoita. :) Oot kyllä tosi onnekas kun sinä saat vuokrata nuin mahtavia hevosia. :) kaikilla ei sitä mahollisuutta varmaan koskaan tule olemaan..

  VastaaPoista
 9. Olipa tosi hyvä treenipostaus! Kaksi viimeistä kuvaa (varsinkin tokavika) ihan upeita.. Voi teitä miten hienolta jo näytätte:)

  VastaaPoista
 10. tosi kivasti meette winskin kanssa :) nää treenipostaukset on kivoja, ois kiva saada lukea niitä enemmän!

  VastaaPoista
 11. Nää treenipostaukset on hyviä, luen näitä yleensä puhelimella joten kommentointi on vähän vaikeeta. Mutta ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista