lauantai 23. marraskuuta 2013

Mitä meille kuuluu?

Nojaa, ei mitään ihmeellistä. Mä oon ollut nyt viimeiset kaksi viikkoa koulussa ja töissä, joten kiirettä on pidellyt. Nyt sitten vietän ihan vapaailtaa katellen Fast & Furious 5 leffaa kotona löhöillen joten päätin samalla vähän kertoilla kuulumisia. Huomenna pitää herätä aikaisin aamutalliin, jotta ehdin sitten ennen töihin menoa tehdä tallihommat ja hoitaa ponin liikutuksen. Illalla menenkin tutustumaan mahdolliseen uuteen treenikaveriheppaan ja koulujuttujakin pitäisi ehtiä hoitamaan.

Vipin jalka on ja pysyy samanlaisena. Turvotusta & lämpöä on ihan koko jalassa polvesta kavioon asti, mutta laskee tosi hyvin liikutuksen & kylmäyksen jälkeen. Nyt suunnitelmissa onkin ottaa sille jonkinlainen kuuri, joka veisi mahdollisen tulehduksen pois. Jalkaa hoidan jatkossakin kevyellä liikuttamisella, kylmäyksellä ja perään lämmöllä. Nythän se on ollut kaksi viikkoa vaan talutusliikunnalla ja alkaa olemaan ponilla virtaa!


Mitään ihmeellistä ei siis ole hepparintamalla tapahtunut enkä olekaan päässyt ratsastamaan nyt koko viikolla ollenkaan. Keskiviikkona Emmi oli mukana tallilla ja silloin nappasin Vipin liinan päähän ja juoksuttelin sitä parisenkymmentä minuuttia. Heppa kyllä yllätti oikein positiivisesti kun toimi niin kiltisti narun perässä! Loppukäynnit käveltiin maastossa ja aina välillä tulee niitäkin hetkiä, kun huomaa että kyllä siellä päässä niitä aivosolujakin löytyy.


Eilen sitten sai Vippi talvipopot alle kun sillä oli eka kengitys täällä meillä. Sain olla jopa siitä tosi ylpeä kun malttoi koko hoidon ajan seisoskella paikallaan niiin kiltisti että! Ruuna sai kengittäjältäkin paljon kehuja, miten fiksusti se osasi käyttäytyä ja oli kyllä kiva huomata, että osaahan se olla nätisti. Kaviot on kuulemma oikein hyvät, ei moitittavaa ja kengät saatiin tosi näpsäkästi kiinni. Ja pitäähän isolla miehellä olla isot kengät, nimittäin mun ukkelille laitettiin nelosen kengät eteen ja kolmoset taakse..

Lämmintä kinttuun ja uudet kengät alla!

Tänään menin töitten jälkeen neljän jälkeen tallille tarkoituksena  vähän juoksuttaa ruunaa ja tehdä tallihommia ihan rauhassa. Suunnitelmiiin tuli vähän muutosta, kun innostuttiin erään tallilaisemme kanssa kokeilemaan hänen suokkinsa satuloita Vipille, olisko joku niistä sopivia. Eka estepenkki oli säkätilaltaan harmillisen ahdas, vaikka muuten kiva satula olikin. Toisena testiin pääsi Hubertuksen koulusatula, joka vaikutti heti ensinäkemältä jo paljon paremmalta!


Olin ihan onnessani joskohan saataisiin koulupenkki osaksi meidän treenejä ja parin romaanikokeilun jälkeen saatiin se istumaan aika hyvin selkään. Jotta pystyttiin sanomaan varmaksi pitihän sitä laittaa hepalle suitset päähän ja lähteä kentälle testailemaan miltä näyttää. En siis ole nyt kahteen viikkoon käynyt kyydissä ja vähän arvelutti mitähän tästä oikein tulee..

Hyppäsin kuitenkin ennakkoluuloista huolimatta kyytiin ja sain kyllä yllättyä positiivisesti! Ensinnäkin satula tuntui olevan juuri sopiva, vaikkakin ehkä hippusen ahtaalla säkätilalla. Todettiin sen kuitenkin olevan pienempi paha kuin lavoille painana Wintec, joten päätin ratsastaa hetken ja katsoa mitä mieltä Vippi on satulasta. Ja ihan uskomatonta mutta totta, ponikka toimi aivan moitteettomasti! Se oli niiden parin raviaskeleenkin aikana todella rento ja vastaanottavainen ja selvästikin sopiva satula helpotti kaikin puolin!

Ohoh, menee taas ihan turhaksi höpöttelyksi tämä :D Mutta siis, tässäpä suurimmat kuulumiset tältä viikolta, nyt aletaan pikkuhiljaa lisäämään liikuntaa Vipin kanssa ja pääsen ensi viikolla jo enemmän ratsastamaankin, kun töitä on vähemmän. Ainakin Dandy palaa taas kuvioihin, Winskinkin kyytiin olisi kiva päästä, ja pari uuttakin heppatuttavuutta on näillänäkymin ensi viikolle tulossa :) Leffakin kerkesi jo loppumaan, joten enköhän jouda painumaan jo unten maille!


9 kommenttia

 1. En hirveesti tykkää mistään pitkistä kuulumispostauksista, mut nä sun tekemät ja kirjoittamat kuulumispostaukset kuuluu ehkä niiden top3-joukkoon! Osaat muotoilla nä kaikki jotenkin niin hyvin, ettei kertaakaan tuu semmosta tylsää vaikutelmaa, mikä mun mielestä useista muista postauksista on tullut :-)

  http://essi-bltn.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja vippi on kyllä ihana!:)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva kuulla pitkästä aikaa teidän kuulumisia :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Voisiko tennessee walkereiden karmea tilanne saada tilaa edes lauseen verran blogissasi? Näitä upeita eläimiä kohdellaan käsittämättömän julmalla tavalla, ainoana tavoitteena menestyminen kilpailuissa. Tällainen järkyttävä eläinrääkkäys on saatava loppumaan ja tennessee walkereiden tilanne saatava laajempaan ihmisten tietouteen ja julkisuuteen. Tässä linkki videoon, jossa kuvataan hevosten järkyttävää kohtelua.

  HUOM! SISÄLTÄÄ RAAKAA VÄKIVALTAA HEVOSIA KOHTAAN! EI HERKILLE! https://www.facebook.com/photo.php?v=10152838919270461&set=vb.130372970489027&type=2&theater

  Täällä lisäksi vielä kattavammin tietoa Tennessee walkereiden tilanteesta ja siitä, mitä asian eteen jo ollaan tekemässä: https://www.facebook.com/HSUSHorseProtection

  SAA JAKAA!

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva kuulla teidän kuulumisia! Aino oot niin ihana kun jaksat aina olla jotenkin niin positiivinen!:3

  VastaaPoista